Snelst groeiende dienstverlener logistieke sector

In het hart van de Gentse zeehaven is er dag en nacht een drukke traffiek in de terminals van Tailormade Logistics. Het bedrijf, sinds 1996 actief in de transport en logistieke dienstverlening, mag zich vandaag de snelst groeiende dienstverlener in de logistieke sector noemen. In een systeem van 3 ploegen zetten de werkkrachten van Tailormade Logistics zich in om klanten uit diverse sectoren als automobiel, textiel, consumptie, … in hun supply chain en/of hun verpakkingsstromen te ondersteunen. Dit laat hun klanten toe om focus te houden op hun kernactiviteiten.

Bijdragen aan leveringsstrategie van klant

Alain Stevens, Business Unit & Logistic Solutions Manager licht toe : “Onze grote uitdaging bestaat erin bij te dragen aan de verschillende leveringsstrategieën van onze klanten. Zo is het voor bijvoorbeeld Volvo van cruciaal belang dat het lege verpakkingsmateriaal, nadat de goederen geleverd zijn, tijdig terug bij de toeleveranciers komt. Zodat deze hun just-in-time strategie kunnen waarborgen.”

Veiligheid en goede arbeidsomstandigheden

Tailormade Logistics werkt voornamelijk met eigen personeel. Het bedrijf telt zo’n 250 medewerkers, waarvan arbeiders en chauffeurs de grootste groep vertegenwoordigen. “We hechten veel belang aan veiligheid en goede arbeidsomstandigheden. Ordelijkheid en netheid in de loodsen is voor mij een dagelijkse prioriteit”, aldus Stevens.

Aanleveren teams van arbeidskrachten

Het vinden van arbeidskrachten is in de regio niet vanzelfsprekend. Dat maakt dat Tailormade Logistics sinds 2014 samenwerkt met Werken Vlaanderen, ook gevestigd in het Gentse. Werken Vlaanderen is een bedrijf dat teams van arbeidskrachten aanlevert om specifieke opdrachten uit te voeren. Bij Tailormade Logistics worden zo’n 80 arbeiders van Werken Vlaanderen ingezet om verpakkingsboxen leeg te maken en de verpakkingsmaterialen te bundelen, met heftrucks te rijden en lege plastic bakken schoon te maken.

 

 

Nieuw concept

Alain Stevens is enthousiast over het concept van Werken Vlaanderen: “Voor mij was deze formule om handlangers in te zetten, volledig nieuw. Het heeft niets te maken met het klassieke interimwerk. Werken Vlaanderen levert een volledig team af, inclusief een begeleider. De sociale wetgeving schrijft wel voor dat de medewerkers van Werken Vlaanderen strikt gescheiden moeten werken van de arbeidskrachten van Tailormade Logistics. De arbeidskrachten krijgen een duidelijk afgebakende en goed omschreven taak, met eigen verantwoordelijkheden. ”

Hoge mate van flexibiliteit

Stevens geeft aan dat hij het concept uniek vindt omwille van de hoge mate van flexibiliteit: “Ik bel vandaag de zaakvoerder van Werken Vlaanderen met de vraag om morgen extra mensen te voorzien. Ik kan er op rekenen dat ze daags nadien bij ons op de terminal staan. Bovendien mag ik de mensen van Werken Vlaanderen vragen om de meer vervelende jobs te doen. Karweien die onze eigen medewerkers liever niet doen.”

Proactieve begeleider

Voor de manager van Tailormade Logistics zit er ook een grote meerwaarde in de rol van de begeleider van de teams. Werken Vlaanderen levert  vaste begeleiders af bij Tailormade Logistics, die mekaar overdag en ’s nachts afwisselen. “Zij zijn mijn vaste aanspreekpunten. De communicatie en samenwerking met hen verloopt bijzonder vlot. Elke keer als ik hen iets vraag, sturen zij hun teams op de juiste manier aan. Wat ik vooral apprecieer aan beide heren, is hun proactiviteit. Ze denken mee met mij en doen suggesties om nog productiever te werken.”

Unieke mix en perfecte blending

Voor Tailormade Logistics is de samenwerking met Werken Vlaanderen een unieke mix van flexibiliteit, betrokkenheid en proactiviteit. “Voor ons voelt het aan alsof de mensen van Werken Vlaanderen onze eigen medewerkers zijn. Er is een perfecte blending tussen de verschillende culturen en we werken allemaal samen voor hetzelfde doel: de tevredenheid van onze klanten”, besluit Alain Stevens.

Over Werken Vlaanderen

Werken Vlaanderen in ontstaan in 2014 door Cemil Adiyil. Het bedrijf wil de brug te slaan tussen een grote nood aan productiearbeiders en goede arbeidskrachten die in België wonen maar de Nederlandse taal onvoldoende spreken. Vanuit het hoofdkantoor in Gent zetten zij vandaag ruim 120 productiearbeiders aan het werk. Hiermee ondersteunen zij bedrijven op het vlak van logistieke ondersteuning, palletherstelling, heftruckchauffeurs en voedingsverwerking.